Оформляли «інвалідність» майже за 8 тис. доларів: двох лікарів затримали на хабарях

Читать на русском
На Хмельниччині два медпрацівники заробили 8 млн гривень на довідках про фіктивну інвалідність.
фото Нацполіція

У Хмельницькій області затримано заступника ВЛК районного ТЦК та лікаря підстанції екстреної медичної допомоги, які заробили понад 8 млн грн на сприянні в отриманні групи інвалідності.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

За даними слідства, медики розробили незаконну схему заробітку через допомогу у здобутті інвалідності. Фельдшер організовував пошук громадян, які мали намір отримати групу інвалідності.

Лікарка оформляла «клієнтів» на стаціонарне лікування в неврологічне відділення і без їхнього фактичного перебування виготовляла медичні документи.

Надалі це ставало основою встановлення груп інвалідності.

Як повідомляється, ціна таких послуг коливалася від 3,6 тис. доларів до 7,8 тис. доларів.

Правоохоронці затримали фельдшера під час отримання грошей.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили 182 тис. доларів, понад 6,5 тис. євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові записи, медичну документацію.

Медпрацівникам повідомили про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Фельдшеру обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки – перебуває на розгляді у суді. Перевіряється причетність до скоєння злочину працівників МСЕК.

Нагадаємо, начальницю МСЕК у Хмельницькій області, у якої знайшли вдома майже 6 млн доларів готівки за допомогу ухилянтам, заарештували з можливістю застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: