ДБР викрило чергову схему заробітку на мобілізації

Читать на русском
Співробітник одного з відділів ТЦК в Одесі коригував дані військовозобов'язаних в електронній базі Оберіг за 4-7 тисяч доларів.
фото ДБР

Незаконну схему організував співробітник Малиновського ТЦК Одеси. Він коригував дані військовозобов'язаних у базі «Оберіг» за 4-7 тисяч доларів.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

Протиправна схема діяла з березня 2023 року. Співробітник одного з відділів ТЦК в Одесі несанкціоновано коригував дані військовозобов'язаних в електронній базі «Оберіг» за 4-7 тисяч доларів.

Він вносив до неї неправдиву інформацію про непридатність чоловіків до служби, таким чином ухилянти могли виїжджати за кордон.

Співробітнику ТЦК повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні у роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України).

Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув'язнення. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Наразі ДБР встановлює всіх осіб, які встигли скористатися схемою.

Нагадаємо, начальницю МСЕК у Хмельницькій області Тетяну Крупу, яка також заробляла на ухилянтах, заарештували з можливістю застави понад 500 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: