Ціни на нафту падають через відмову Ізраїлю від удару по об'єктах видобутку Ірану

Читать на русском
Нафта марки Brent торгується нижче 75 доларів за барель, WTI – близько 71 долара. Ціни знизилися через повідомлення, що Ізраїль не атакуватиме інфраструктуру Ірану з видобутку.
fiskerforum.com

Ціни на нафту продовжують знижуватися на тлі повідомлень про те, що Ізраїль не збирається атакувати інфраструктуру Ірану з видобутку сирої нафти. Це послабило побоювання з приводу серйозного перебою з поставками.

Про це повідомляє Bloomberg.

Військова економіка путіна постраждає, якщо Саудівська Аравія знизить світові ціни на нафту – експертиЯкщо Саудівська Аравія обрушить світові ціни на нафту, це серйозно вдарить по російському бюджету, кажуть експерти.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 4,1% до рівня нижче за 75 доларів за барель, а нафта марки West Texas Intermediate опустилася приблизно до 71 долара.

Агентство зазначає, що ціни на сиру нафту останніми тижнями були на «американських гірках», оскільки трейдери відстежували ескалацію конфлікту на Близькому Сході, на який припадає близько третини світових постачань.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, прем'єр Ізраїль Біньямін Нетаньягу заявив США, що його армія готова завдати удару по військових, а не нафтових або ядерних об'єктах Ірану.

На початку жовтня ціни на нафту показали найбільший тижневий приріст з початку 2023 року на тлі побоювань, що Ізраїль може вдарити по нафтових об'єктах Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: