Справи Майдану: під суд підуть ще троє беркутівців

Читать на русском
Беркутівці застосували до учасників Майдану вогнепальну зброю – помпові рушниці, споряджені патронами зі свинцевою картеччю.
фото ЕРА

До суду направили обвинувальний акт щодо колишнього командира роти спецпідрозділу Беркут УМВС України в Севастополі та двох міліціонерів цього підрозділу у справі про масові вбивства активістів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у вівторок, 15 жовтня.

Офіс генпрокурора оскаржить закриття справи проти беркутівців за розгін МайдануОфіс генпрокурора внесе до Шевченківського райсуду Києва апеляційну скаргу про закриття за строками давності справу Майдану.

За даними слідчих, 20 лютого 2014 року командир роти спецпідрозділу Беркут та його підлеглі близько 9 ранку перебували на вулиці Інститутській у Києві в районі пішохідного мосту.

Вони незаконно застосували до учасників акцій протесту вогнепальну зброю – помпові рушниці Форт-500, споряджені патронами зі свинцевою картеччю. Внаслідок цього загинули троє мітингувальників, а ще троє отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Злочини передували подальшим масовим умисним вбивствам та пораненням учасників акцій протесту, скоєним так званою «чорною ротою» Беркута та внутрішніх військ МВС.

Обвинувачені повернулися до міста Севастополь, де згодом перейшли на бік рф та сприяли анексії півострова.

Всього 20 лютого 2014 року в центральній частині Києва було вбито 48 протестувальників, ще понад 90 отримали вогнепальні поранення.

Нагадаємо, раніше було встановлено беркутівців, які перші почали стріляти по активістах Майдану. А у вересні суд виправдав суддю, який відправив активістів Майдану до СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: