Іран не хоче продовження непрямих переговорів зі США – ЗМІ

Читать на русском
Іран припинив непрямі переговори із Штатами через можливу помсту Ізраїлю за нещодавній масований обстріл.
interfax.com.ua

Іран не бачить жодних підстав для продовження непрямих переговорів зі Сполученими Штатами, доки не буде розв’язано кризу на Близькому Сході.

Про це повідомляє AFP.

Згідно з інформацією видання, у червні Тегеран зазначав, що веде непрямі переговори з Вашингтоном через Оман. Офіційні особи з Ірану і США обговорювали «те, як уникнути ескалації регіональних атак».

«Наразі ми не бачимо жодних підстав для цих переговорів, доки не подолаємо нинішню кризу», - заявив журналістам міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі у понеділок, 14 жовтня.

Згідно з його словами, переговори зі США були припинені «через специфічні умови регіону».

У столиці Оману Маскаті Арагчі зустрівся з одним із ватажків хуситів та провів переговори зі своїм оманським колегою Бадром Альбусаїді щодо подій у Лівані й Газі та закликав до «негайного припинення» конфлікту.

Вондночас, міністерство закордонних справ Оману заявило, що обидва посадовці домовилися про «використання дипломатії як важливого інструменту для вирішення суперечок і конфліктів» у регіоні.

Як відомо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив Сполученим Штатам, що ЦАХАЛ готові завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах Ірану.

Нагадаємо, нещодавно Іран пригрозив союзникам США в Перській затоці і на Близькому Сході завдати по них удару, якщо з їхньої території буде здійснено атаку.

Напередодні США запровадили санкції проти Iрану через атаки на Iзраїль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: