У ЄС погодили нові санкції проти Ірану за постачання ракет росії – ЗМІ

Читать на русском
Міністри Європейського союзу погодили санкції проти Ірану за постачання балістичних ракет росії.
Фото: Reuters

Міністри країн Євросоюзу погодили нові санкції проти Ірану за передачу балістичних ракет росії.

Про це повідомило видання FAZ у понеділок, 14 жовтня.

Що відомо про балістичні ракети, які Іран може передати росіїХарактеристики іранських балістичних ракет Ababil та Fath-360, які може отримати росія – на інфографіці.

Повідомляється, що рішення було погоджено на зустрічі у Люксембурзі. Міністр Німеччини у справах Європи Анна Люрманн перед цим заявила, що є дуже чіткі докази того, що Іран передав балістичні ракети, і «це явно не сумісне з мирними зобов'язаннями».

«Ми прагнемо того, щоб українці мали право самостійно вирішувати своє майбутнє. Тому росію не слід підтримувати військово», - сказала вона.

Поки що санкційний список не оголошується. Імена будуть опубліковані в офіційному журналі ЄС.

В рамках санкцій європейському бізнесу не дозволять вести справи з компаніями та людьми, проти яких було запроваджено обмеження. Також санкції передбачають заморожування рахунків та активів, а також заборону на в'їзд до ЄС.

Нагадаємо, 6 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що Іран відправив росії балістичні ракети малої дальності. За кілька днів у ЄС підтвердили передачу Іраном балістичних ракет росії та пообіцяли швидку відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: