Росія сьогодні запустила понад 130 «шахедів»: результат роботи ППО

Читать на русском
Вночі росіяни запустили по Україні 136 шахедів. Частину було збито чи подавлено засобами РЕБ, ще 20 дронів знаходиться у повітряному просторі України.
Фото: РБК-Україна

Росія вночі 16 жовтня атакувала Україну 136 ударними дронами, запущеними з районів Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська.

Про це повідомляють Повітряні сили.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

Крім того, вночі окупанти вдарили по Донецькій області зенітною керованою ракетою С-300/400, а по Чернігівській – керованою авіаційною ракетою Х-59.

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи.

Станом на 7 ранку збито 51 «шахед» в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Харківській, Житомирській, Донецькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Київській, Полтавській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Ще 60 російських безпілотників локаційно втрачені в різних регіонах внаслідок активної протидії РЕБ. Два дрони повернулися назад у напрямку росії.

У повітряному просторі України знаходиться ще понад 20 дронів – бойова робота триває.

Росіяни зокрема намагалися атакувати дронами Київ. Як повідомили у військовій адміністрації, усі вони були збиті на підльоті до столиці – жертв та руйнувань немає. При цьому не виключено, що «шахеди» можуть знову попрямувати у бік Києва.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня українські військові вдарили по базі зберігання «шахедів» у Краснодарському краї рф.

Пізніше з'явилися супутникові знімки уражених російських складів із «шахедами» під Єйськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: