Фіцо назвав «дуже високою» ймовірність закінчення війни в Україні найближчим часом

Читать на русском
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що війна росії проти України може завершитися вже в короткостроковій перспективі.
Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що війна росії проти України може завершитися вже в короткостроковій перспективі.

Слова політика наводить портал TASR.

Фіцо заявив, що членство України в НАТО «корисне лише для Третьої світової війни»Прем'єр Словаччини проти членства України в НАТО і вважає, що воно лише спровокує глобальний конфлікт. Водночас він підтримує амбіції України, пов'язані із членством у ЄС.

«Ймовірність закінчення війни в Україні в короткі терміни дуже висока», - сказав Фіцо, зазначивши, що він очікує, що засідання Європейської ради покаже, коли це може статися.

Словацький політик пов'язує свій прогноз із тим, що останнім часом у публічному просторі почало обговорюватися запрошення України до НАТО. На його думку, це запрошення «не буде безкоштовним».

Фіцо також побажав Україні справедливого миру, але висловив сумнів у тому, що його можна буде досягти за нинішніх обставин. Він також повторив, що його уряд підтримує територіальну цілісність України і підтримає будь-який мирний план, запропонований для завершення війни.

Нагадаємо, нещодавно Фіцо пообіцяв блокувати вступ України до НАТО, доки буде на посаді.

Він також заявив про намір відновити «нормальні» відносини з росією після закінчення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: