Швейцарія приєдналась до пакету санкцій ЄС проти росії

Читать на русском
У середу, 16 жовтня, Швейцарія підтримала заходи 14-го пакету санкцій ЄС проти рф, впровадивши обмеження на банківські операці та експорт товарів для військової промисловості.
Фото: getty images

Федеральна рада Швейцарії оголосила про впровадження заходів 14-го пакету санкцій ЄС проти росії. Нові обмеження, спрямовані на посилення тиску на Москву через військову агресію проти України.

Про це йдеться на сайті Федеральної ради Швейцарії.

Рада ЄС затвердила 14-й пакет санкцій проти росії: які обмеження запроваджено14-й пакет санкцій проти росії затвердила Рада Євросоюзу. Він включає галузеві санкції та обмежувальні заходи проти 116 фізичних та юридичних осіб.

Зазначають, що нові обмеження набудуть чинності уже у четвер, 17 жовтня.

Санкції передбачають посилення обмежень на експорт продукції, яка може зміцнити російський промисловий і військовий потенціал. До підсанкційного списку додано 61 нову компанію, близько половини з яких розташовані в третіх країнах і мають зв'язки з військовим сектором росії. Також до санкцій увійшли 27 суден російського «тіньового флоту», що займаються постачанням товарів військового призначення.

Нові обмеження вклчають заборону на використання альтернативних систем SWIFT для російських банків. Додатково запроваджено санкції проти зрідженого природного газу (СПГ), що передбачають заборону на інвестиції в російські СПГ-проекти, а також обмеження на імпорт і транспортування російського СПГ через ЄС.

Швейцарські компанії отримали право на відшкодування збитків, завданих у результаті судових спорів у росії або третіх країнах, а також було введено заборону на прийом політичних пожертвувань від російського уряду. Крім того, швейцарські дочірні компанії в інших країнах мають гарантувати дотримання санкцій ЄС.

Зазначають також, що країна досі не запровадила окремі обмеження щодо прав інтелектуальної власності, оскільки не зафіксувала випадків порушень цих прав з боку рф.

Нагадаємо, нещодавно влада Великої Британії ввела санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил росії та їх керівника Ігоря Кириллова.

А раніше США ввели санкції проти російських віртуальних фінансових платформ PM2BTC, Cryptex та окремих громадян рф за участь у кіберзлочинах і відмиванні грошей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: