Трамп відмовився відповісти, чи спілкувався він з путіним після завершення президентського терміну

Читать на русском
Трамп відмовився коментувати, чи спілкувався він із путіним після відставки з посади президента США. Але, за його словами, це було б розумно.
Bloomberg

Колишній президент США Дональд Трамп ухилився від відповіді на питання про те, чи розмовляв він із володимиром путіним після закінчення своєї каденції. Водночас, він зазначив, що було б «розумно» зробити це.

Питання Трампу ставив головний редактор Bloomberg.

Трамп заявив, що США потрібно «вийти» з війни в Україні в разі його перемогиДональд Трамп заявив, що США слід вийти з війни в Україні. Проте, за його словами, нинішня адміністрація Білого дому не має наміру цього робити.

З уривка книги журналіста Washington Post Боба Вудворда стало відомо, що Трамп міг спілкуватися з путіним під час семи приватних телефонних дзвінків після того, як залишив Білий дім у січні 2021 року.

«Ну, я не коментуватиму це. Але я скажу вам, що якби я це зробив, то це було б розумно. Якщо я дружелюбний з людьми, якщо я маю стосунки з людьми, це добре, а не погано», – сказав Трамп.

Нагадаємо, минулого року Трамп відмовився назвати путіна воєнним злочинцем. На його думку, путін – «розумний хлопець», який «робив величезну помилку». Трамп також неодноразово говорив, що російський диктатор не вторгся б до України, якби він був президентом.

Нещодавно кандидат у президенти заявив, що зупинити путіна здатне значне зниження ціни на енергоносії: за його словами, росія не зможе продовжувати війну, якщо нафта коштуватиме 40 доларів за барель.

У вересні Трамп зустрічався із президентом Володимиром Зеленським. Після переговорів він сказав, що війна має закінчитися «справедливою угодою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: