«Викликає занепокоєння»: Рютте висловився про участь солдатів КНДР у війні проти України

Читать на русском
Північноатлантичний Альянс рішуче засуджує посилення співпраці росії та Північної Кореї у військовій сфері, заявив Рютте.
Фото: NATO/Flickr

Північноатлантичний Альянс рішуче засуджує посилення співробітництва росії та Північної Кореї у військовій сфері.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час брифінгу 16 жовтня.

Росія готує понад 10 тисяч північнокорейських військових на Далекому Сході – ЗМІНа Далекому Сході триває підготовка північнокорейських військових. Їх готують до перекидання на прикордонні території біля України, а також для ротації російських військ.

За його словами, зараз союзники не можуть підтвердити інформацію про те, що військові КНДР вже беруть участь у війні проти України.

«Я не можу підтвердити ці повідомлення, але вони викликають занепокоєння», - сказав Рютте.

Він додав, що незалежно від того, чи задіює росія північнокорейських військових у війні, Пхеньян у будь-якому разі допомагає Кремлю продовжувати агресію проти України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський із посиланням на дані української розвідки заявив, що Північна Корея фактично включилася у війну росії проти України. За його словами, КНДР надає росії не лише зброю, а й особовий склад.

ЗМІ повідомляли, що Північна Корея направила своїх військових інженерів до рф, щоб допомагати запускати ракети свого виробництва по території України. У Центрі протидії дезінформації також повідомляли, що військові КНДР на Донеччині супроводжують зброю для росіян і фіксують її несправність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: