Поліція відкрила справу через зіткнення у Свято-Михайлівському соборі у Черкасах

Читать на русском
Поліція розслідує як хуліганство зіткнення вірян на території Свято-Михайлівського собору у Черкасах.
Фото: поліція

За фактом зіткнень вірян УПЦ МП та ПЦУ у Свято-Михайлівському соборі у Черкасах відкрито кримінальну справу.

Про це повідомляє Національна поліція.

Стало відомо, скільки церков перейшли до ПЦУ за час повномасштабної війниВ Україні залишається понад 8 тисяч церков Московського патріархату. З початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшли лише 685 церков.

«Як з’ясували поліцейські, група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, у результаті чого кільком громадянам завдано тілесних ушкоджень. Поліцейські негайно прибули на місце, опитали учасників конфлікту. Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи, оприлюднені в соцмережах», – розповіли правоохоронці.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Максимальне покарання – позбавлення волі терміном від двох до п'яти років.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець прокоментував інцидент і закликав місцевих мешканців не вдаватися до провокацій.

«Кожна релігійна громада має законне право на зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях. На сьогодні цим правом скористались уже 94 релігійні громади на Черкащині, змінивши своє підпорядкування з московського патріархату на Православну церкву України», – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтня, Свято-Михайлівський храм перейшов до Православної церкви України. Після цього на його території виникла сутичка між вірянами ПЦУ та УПЦ МП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: