На Хмельниччині виявили ще одну схему для ухилянтів

Читать на русском
Житель Хмельниччини за 200 000 гривень допомагав чоловікам призовного віку набувати статусу непридатного до служби.
фото Нацполіція

На Хмельниччині затримали чоловіка, якого підозрюють в організації корупційної схеми ухиляння від мобілізації. За свої послуги він брав 200 000 гривень.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції у четвер, 17 жовтня.

ОГП перевіряє інформацію про отримання груп інвалідності 50 прокурорами на ХмельниччиніОфіс генпрокурора розпочав службове розслідування щодо інформації, що майже всі прокурори у Хмельницькій обласній прокуратурі мають групу інвалідності.

Так, мешканець Хмельницької області допомагав чоловікам призовного віку набувати статусу «непридатного».

Свої «послуги» він оцінював більше ніж у 200 000 гривень – за таку суму він обіцяв вплинути на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання щодо оновлення даних та надалі визнання «клієнтів» непридатними до служби у ЗСУ.

Правоохоронці вилучили у нього 5000 доларів, отримані як неправомірну вигоду.

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 160 000 гривень застави, йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Нагадаємо, 4 жовтня співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу та її сина на незаконному збагаченні. У них удома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

7 жовтня Крупу заарештували з можливістю внесення застави. У НАЗК заявили, що проведуть повторну перевірку декларації голови Хмельницької МСЕК.

А днями з'явилася інформація, що 50 прокурорів на Хмельниччині оформили групу інвалідності, ймовірно, за допомогою голови МСЕК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: