ОГП перевіряє інформацію про отримання груп інвалідності 50 прокурорами на Хмельниччині

Читать на русском
Офіс генпрокурора розпочав службове розслідування щодо інформації, що майже всі прокурори у Хмельницькій обласній прокуратурі мають групу інвалідності.
фото Хмельницька обласна прокуратура Facebook

Офіс генпрокурора розпочав перевірку інформації про те, що майже всі прокурори на Хмельниччині оформили групу інвалідності та успішно отримують державні пенсії.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора 16 жовтня.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

«У зв'язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури, Генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування», – йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації щодо обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Комісія з проведення службового розслідування вже розпочала збирання інформації та документів.

Зазначимо, журналіст Юрій Бутусов сьогодні у Facebook написав про те, що всі ці прокурори, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру МСЕК Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством.

«Майже всі прокурори Хмельницької області виявилися інвалідами другої групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи», – написав Бутусов.

Журналіст з посиланням на джерела також опублікував список прокурорів, які за його даними, оформили інвалідність.

«Якщо порахувати за деклараціями загальну суму пенсій, які отримали лише встановлені нами 50 прокурорів-інвалідів від платників податків, це становить щонайменше 54,1 мільйона гривень – деякі оформляли пенсії з 2016 року, деякі нещодавно», – додав він.

Нагадаємо, 4 жовтня співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяну Крупу та її сина на незаконному збагаченні. У них вдома знайшли 6 млн доларів готівки, прикраси, брендові речі. Під час обшуків жінка намагалася позбавитися частини грошей, викинувши у вікно дві сумки з півмільйона доларів.

7 жовтня Крупу заарештували з можливістю внесення застави. У НАЗК заявили, що проведуть повторну перевірку декларації голови Хмельницької МСЕК. Згодом у неї знайшли ще значні суми грошей у польському банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: