Канада надасть пакет воєнної допомоги Україні майже на 50 млн доларів

Читать на русском
Канада анонсувала новий пакет допомоги Україні зі зброєю та боєприпасами на суму 47 млн ​​доларів.
фото Біл Блер facebook.com

Канада передасть Україні пакет допомоги для армії, до якого увійде стрілецька зброя, боєприпаси та захисне спорядження.

Про це заявив міністр оборони Канади Білл Блер, передає Reuters у п'ятницю, 18 жовтня.

У Канаді заявили, що дозволяють Україні бити наданою зброєю по території росіїУ канадському Міністерстві оборони заявили, що українські військові можуть використовувати надані Канадою танки та бронетехніку на території росії.

Вартість цього пакету військової допомоги становитиме 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США).

«Оголошена сьогодні військова допомога забезпечить Україну важливими ресурсами, необхідними для захисту від російської агресії. Канада продовжить робити все необхідне, щоб допомогти їй здобути перемогу», – сказав Блер.

Повідомляється, що новий пакет допомоги, який також передбачає виділення грошей на навчання українських військ, є частиною військового фінансування у розмірі 500 млн канадських доларів, про який прем'єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у липні.

Всього після вторгнення росії в Україну з 2022 року Канада вже надала 4,5 млрд канадських доларів військової допомоги. А у вересні Канада розпочала тренувати українців на F-16.

Нагадаємо, Україна однями тримала від Канади майже 300 млн доларів пільгового кредиту. До цього Канада обіцяла поставити Україні десятки тисяч ракетних двигунів та боєголовок, а також системи NASAMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: