З російського полону повернулися додому ще 95 захисників

Читать на русском
Україна та росія провела 58-й обмін полоненими за посередництва ОАЕ. З російського полону вдалося повернути ще 95 воїнів.
Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

18 жовтня Україна та росія провели черговий обмін полоненими за посередництва ОАЕ. З російського полону додому повернулися ще 95 захисників.

Про це повідомляють президент України Володимир Зеленський та уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Понад 900 «азовців» залишаються у російському полоні: скількох вдалося звільнитиЗ російського полону за час великої війни вдалося повернути лише близько 200 азовців. Докладніше – на інфографіці.

Президент зазначив, що серед воїнiв, яких вдалося обмiняти – захисники Маріуполя і «Азовсталі», Донеччини, Луганщини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини, Херсонщини.

«Дякую команді, яка займається пошуком і звільненням полонених. Робимо все, щоб витягнути всіх наших, кого утримує росія. Вдячність воїнам, які поповнюють обмінний фонд, і всім партнерам, які допомагають», – йдеться у повідомленні президента.

Дмитро Лубінець зазначив, що в рамках 58-го обміну полоненими додому вдалося повернути воїнів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Територіальної оборони України. Обмiн полоненими вiдбувся за посередництва ОАЕ.

Зазначають, що загалом від початку повномасштабного вторгнення додому повернулося 3767 українців.

«Спільно з іншими державними органами працюємо кожного дня, щоб повернути всіх наших людей додому. Вдячний Коордштабу з питань поводження з військовополоненими, Обʼєднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України СБУ та іншим держорганам за роботу», – написав Лубінець.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими додали, що додому вдалося повернути які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 – до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Нагадаємо, минулий обмін полоненими відбувся у суботу, 14 вересня. Додому повернулися ще 103 захисники.

А напередоднi у п'ятницю з російського полону повернули 49 громадян України. Також зазначають, що вперше за довгий час вдалося визволити з полону жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: