Україна повернула з російського полону правозахисника Буткевича

Читать на русском
З російського полону звільнили правозахисника Максима Буткевича. Він уже перебуває в Україні.
Фото: ZMINA

Українського правозахисника та військовослужбовця Максима Буткевича вдалося повернути з російського полону.

Про це повідомив виданню ZMINA його батько Олександр Буткевич.

Журналісти за ґратами: країни-лідери за кількістю ув'язнених представників ЗМІЗа даними Репортерів без кордонів, у світі за ґратами за виконання професійних обов'язків перебуває 533 журналісти, за даними Комітету захисту журналістів – 363. Цифри рекордні.

Батько повідомив, що отримав дзвінок від Координаційного штабу, де йому сказали, що Максима Буткевича повернули внаслідок обміну полоненими, і він вже перебуває в Україні.

Тим часом російські ЗМІ пишуть про те, що сьогодні відбувся обмін військовополоненими між росією та Україною у форматі 95 на 95, за посередництва ОАЕ. Офіційних коментарів від української влади поки що немає.

Як відомо, Буткевич приєднався до ЗСУ у березні 2022 року. У червні він потрапив у полон у районі Золотого та Гірського на Луганщині. У слідкомі заявили, що Буткевич «повністю визнав провину, покаявся у скоєному».

Нагадаємо, у березнi «суди» так званих Донецької та Луганської народної республік засудили українського правозахисника, журналіста та військового Максима Буткевича до 13 років в'язниці.

Як вiдомо, станом на кінець травня 2024 року у полоні на території російської федерації перебував 31 представник українських медіа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: