Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав армію посилити підготовку до війни

Читать на русском
Лідер Китаю Сі Цзіньпін цього тижня закликав війська посилити свою готовність до війни. Ця заява пролунала лише через кілька днів після того, як Пекін провів великомасштабні військові навчання навколо Тайваню.
Getty Images

Керівник КНР Сі Цзіньпін закликав цього тижня війська підвищити готовність до війни, одразу після того, як Пекін влаштував широкомасштабні військові навчання навколо Тайваню.

Про це повідомляють Xinhua та видання Іnsider Paper.

Наймасштабніші військові навчання у 2024 році: хто і де їх проводивНа інфографіці – масштабні військові навчання, які у 2024 році проводили Китай, росія, США та НАТО.

Лідер Китаю зробив відповідні заяви під час відвідування бригади ракетних військ Народно-визвольної армії в четвер, 17 жовтня.

Згідно з його словами, військові мають посилити свої стратегічні стримувальні та бойові можливості армії Китаю.

Також він заявив, що солдати повинні «всебічно посилити навчання та підготовку до війни, і переконатися, що війська мають надійні бойові можливості».

Крім цього, Сі Цзіньпін зазначив, що китайські військові повинні «рішуче захищати стратегічну безпеку та основні інтереси країни».

Як відомо, Китай розпочав новий раунд військових навчань поблизу Тайваню. Влада заявила, що ці дії є суворим попередженням щодо «сепаратистських тенденцій» владі острова.

Раніше ми повідомляли, що Китай провів рекордну кількість бойових літаків над Тайванем під час навчань.

Нагадаємо, у вересні Китай вперше за понад 40 років провів випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Раніше в Китаї пригрозили «запобігти» незалежності Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: