Вибори президента та референдум у Молдові: відомі попередні результати

Читать на русском
У Молдові завершилися вибори президента та референдум щодо європейської інтеграції. За попередніми підрахунками, у голосуванні лідирує Мая Санду.
Фото: ЦВК

У Молдові завершилися вибори президента і конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни. У ЦВК оприлюднили попередні результати після опрацювання 50% бюлетенів.

Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

Після обробки 50% протоколів, дiюча президентка Молдови Мая Санду отримала 35,56% голосів, а її суперник Олександр Стояногло – 29,31%.

Зазначають, що ці цифри стосуються оброблених протоколів, а не загальної кількості виборців. Загалом у виборах взяли участь понад 1,5 мільйона громадян.

Також за результатами референдуму про внесення європейського курсу в Конституцію 43,5% підтримали зміну, а 56,5% висловилися «проти». Підрахунок голосів триває.

Нагадаємо, у неділю, 20 жовтня, у Молдові пройшли вибори президента і конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

Раніше Reuters писав, що злочинні проросійські групи мають намір зірвати президентські вибори в Молдові. Вони намагаються підкупити виборців, аби ті голосували проти членства країни у Євросоюзі.

Також сьогоднi МЗС Молдови звинуватило росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях, аби поставити під загрозу виборчий процес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: