У США стався витік надсекретних даних про плани Ізраїлю щодо відплати Ірану

Читать на русском
США розслідують витік надсекретних даних американської розвідки про плани Ізраїлю щодо відплати Ірану.
Фото з відкритих джерел

США розслідують витік надсекретних даних розвідки про плани Ізраїлю щодо відплати Ірану.

Про це пише CNN з посиланням на три джерела.

В Iзраїлі пообіцяли «смертоносну та несподівану» відповідь ІрануМіністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що відповідь Ізраїлю на ракетний удар Iрану буде смертоносною та несподіваною.

Мова йде про документи з грифом «цілком таємно», датовані 15 і 16 жовтня, які поширили в інтернеті у п'ятницю, 18 жовтня. Першопочатково їх розмітили у Telegram-акаунті Middle East Spectator.

Згідно з позначками, цей документ могли бачити лише США та їхні союзники, такі як Австралія, Канада, Нова Зеландія і Велика Британія. Вони описують підготовку Ізраїлю до удару по Ірану, зокрема про плани переміщення Ізраїлем боєприпасів. В іншому документі йшлося про навчання ізраїльських військово-повітряних сил із застосуванням ракет класу «повітря-поверхня».

Американський чиновник заявив CNN, що слідство з'ясовує, хто мав доступ до інформації Пентагону і яким чином вона потрапила у мережу. Ще одне джерело ствердило, що наразі викликає занепокоєння не витік інформації про ці два документи, а те чи є їх більше.

ФБР, Офіс директора національної розвідки і Пентагон відмовилося надати коментарі журналістам.

Нагадаємо, Economist назвав чотири можливі варіанти відповіді Ізраїлю на атаку Ірану

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 15 жовтня заявив Сполученим Штатам, що ЦАХАЛ готові завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: