У Молдові підрахували 100% протоколів на виборах президента і референдумі

Читать на русском
ЦВК Молдови завершила підрахунок голосів на президентських виборах та референдумі щодо вступу країни до ЄС.
Фото: Shutterstock

Центральна виборча комісія Молдови завершила підрахунок голосів на президентських виборах та референдумі щодо вступу країни до ЄС.

Відповідну інформацію було опубліковано на офіційному сайті ЦВК.

У ЄС заявили про безпрецедентне втручання росії у вибори в МолдовіПроцес голосування на президентських виборах та на референдумі у Молдові пройшов в умовах безпрецедентного втручання росії.

Згідно з підсумковими даними, найбільше голосів громадян на виборах отримала чинна президентка Майя Санду – її підтримали 42,45% (656 354 особи).

На другому місці розташувався кандидат від партії соціалістів Олександр Стояногло з 25,98% голосів (401 726). До першої п'ятірки також увійшли Ренато Усатий (13,79%), Ірина Влах (5,38%) та Вікторія Фуртуна (4,45%).

Оскільки жоден із кандидатів не набрав більше 50% голосів, у країні пройде другий тур виборів, призначений на 3 листопада. У ньому візьмуть участь Санду та Стояногло.

Також відомо, що ЦВК опрацювала усі 100% протоколів референдуму. Більшість громадян Молдови – 50,46% – підтримали конституційні зміни, що дозволяють країні приєднатися до Євросоюзу. При цьому 49,54% виступили проти.

Нагадаємо, голосування відбулося у неділю, 21 жовтня. У день виборів МЗС Молдови звинуватило росіян у створенні штучних черг на дільницях.

А в ЄС заявили про безпрецедентне втручання росії у вибори у Молдові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: