Зеленський обговорив з Остіном розширення використання далекобійної зброї

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном, який прибув до Києва.
president.gov.ua

Сьогодні у Києві президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном та обговорив найважливіші оборонні пріоритети у війні з рф.

Про це Зеленський розповів у Telegram.

Що відомо про далекобійний боєприпас ERAM, який США розробляють для УкраїниСША розробляють для України новий дальнобійний авіаційний боєприпас ERAM. Його параметри – на інфографіці.

«Ми обговорили найважливіші оборонні пріоритети, зокрема можливості протиповітряної оборони України, підготовку до зимового періоду та розширення використання далекобійної зброї проти російських військових об'єктів», – повідомив президент.

Також, за його словами, Україна та США зосередилися на зусиллях щодо збільшення виробництва ударних безпілотників, крилатих ракет, артилерійських снарядів та систем протиповітряної оборони.

Зеленський також подякував йому за новий пакет оборонної допомоги України на суму 400 мільйонів доларів, що містить боєприпаси, військову техніку та озброєння.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати нададуть Збройним силам України черговий пакет військової допомоги на 400 млн доларів.

16 жовтня Джо Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги ЗСУ на суму 425 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: