Затримано агента ФСБ, який готував ракетні удари по Кіровоградщині

Читать на русском
Шпигун об'їжджав територію Кропивницького, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ.
фото СБУ

Служба безпеки затримала агента росіян у Кропивницькому. Він передавав ФСБ рф місця базування та маршрути руху Сил оборони.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 21 жовтня.

СБУ затримала навідників ракет на ДніпропетровщинуШпигуни готували ворогові координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об'єктах Укрзалізниці.

За даними контррозвідки, шпигуна цікавили вогневі позиції ППО та розташування логістичних складів українських військ.

Щоб отримати розвіддані, зрадник об'їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції ЗСУ. У разі виявлення військових об'єктів він мав сфотографувати або зняти їх на відео, а потім прив'язати координати до гугл-карт.

Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки нової серії ракетно-дронових ударів по регіону в обхід української ППО.

Також фігурант відстежував час та місце переміщення військових колон, що рухалися у напрямку передової. Для конспірації зловмисник постійно змінював маршрути розвідувальних вилазок під проводом прогулянок.

Служба безпеки затримала чоловіка, коли він проводив розвідку поблизу військового об'єкту.

Слідчі повідомили йому про підозру в державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по захисникам Харкова. Також агентку російської ФСБ затримали під час спроби втечі з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: