Агентку російської ФСБ затримали під час спроби втечі з України

Читать на русском
Російську агентку затримали співробітники СБУ у орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду до ЄС, а потім до рф.
фото СБУ

Служба безпеки запобігла втечі в росію агентки ФСБ, яка шпигувала за позиціями українських військ на Покровському напрямку.

Про це повідомила пресслужба СБУ 16 жовтня.

Шпигував за локаціями ППО: затримано чергового агента росіянУ Черкаській області агент ворога за завданням ФСБ шпигував за локаціями розташування української ППО.

За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового на Донеччині. Жінка входила до агентурної мережі ФСБ, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації Служби безпеки на території регіону.

Тоді співробітники СБУ затримали двох корегувальників, які відстежували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ у районі Авдіївки.

Для конспірації всі три агенти діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп окупантів у напрямку Покровська.

Після виконання завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати до Євросоюзу, а згодом – до росії. Російську агентку затримали в орендованій квартирі.

Під час обшуку у затриманої вилучили російський паспорт та мобільний телефон.

Фігурантці повідомили про підозру в держзраді, скоєної в умовах воєнного стану. Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російського агента, який шпигував за колонами ЗСУ. Ще один агент ворога зливав позиції ЗСУ під Покровськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: