Затримано коригувальників російських ракет по двох областях України

Читать на русском
Шпигуни допомагали росіянам в онлайн-режимі відслідковувати наслідки прильотів, а також коригувати атаки на Полтавщину та Сумщину.
фото СБУ

Російські агенти коригували ворожий вогонь по Полтавській та Сумській областях. Вони встановили приховані відеокамери біля необхідних ворогу об'єктів.

Про це повідомила пресслужба СБУ 14 жовтня.

СБУ затримала у Харкові військового, який наводив російські ракети на свою бригадуЧерговим зрадником виявився нещодавно мобілізований 45-річний мешканець Харкова. Він наводив російські ракети на свою бригаду та планував втечу до рф.

Шпигуни допомагали окупантам в онлайн-режимі відслідковувати наслідки прильотів, а також коригувати повторні або планувати нові атаки.

Основними цілями росіян були військові аеродроми ЗСУ, теплові електростанції та енергогенеруючі підприємства. Спочатку агенти знаходили «необхідні» об'єкти, а потім встановлювали та замаскували на них мобільні телефони, які здійснювали онлайн-трансляцію.

Для безперервної роботи гаджетів протягом тривалого часу до них підключалися зовнішні акумулятори.

Агентів рф затримали, коли вони встановлювали шпигунський пристрій поблизу військового об'єкта.

За даними слідства, обидва фігуранти були завербовані окупантами цього року в Телеграм-каналах.

Затриманим повідомили про підозру в держзраді, скоєну в умовах воєнного стану.

Наразі коригувальники росіян перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари рф по Харкову. Також було затримано коригувальника ударів росіян по Києву, який розставляв «відеопастки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: