У НАТО прокоментували участь Туреччини в російському саміті БРІКС

Читать на русском
Генсек запевнив, що Північноатлантичний альянс популярний у Туреччині, а Туреччина популярна в НАТО.
Ілюстративне фотоfact-news.com.ua

У НАТО вважають, що Туреччина має право співпрацювати з країнами БРІКС і побоювань щодо таких дій Анкари немає.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря НАТО Марка Рютте під час пресконференції.

Група БРІКС: порівняння економічного потенціалу країн-членів та кандидатів на вступНа інфографіці – порівняння населення, ВВП, обсягу видобутку нафти країн-членів БРІКС та кандидатів на вступ.

Він наголосив, що Туреччина - це «дуже важливий союзник у НАТО» і вона має одні з найкращих оснащених збройних сил у Північноатлантичнорму Альянсі, а також робить істотний внесок у операції союзників.

Згідно зі словами Рютте, очевидно, що в Альянсі, який складається з 32 демократичних країн, будуть дебати «про ті чи інші питання».

«Ми знаємо, що Туреччина також співпрацює з деякими партнерами з БРІКС. Вони мають на це суверенне право, що може іноді призводити до дебатів на двосторонньому рівні або в рамках НАТО», - вважає Рютте.

Генсек запевнив, що Північноатлантичний альянс «популярний у Туреччині», а Туреччина «популярна в НАТО».

Нагадаємо, Туреччина офіційно подала заявку на вступ до групи країн БРІКС (об'єднання, куди входять Бразилія, росія, Індія, Китай, Південна Африка, ОАЕ, Іран, Єгипет та Ефіопія).

Напередодні президент Реджеп Таїп Ердоган прийняв у президентському комплексі міністра закордонних справ України Андрія Сибігу, який перебував з офіційним візитом у Туреччині. Зустріч політиків була закритою для преси.

Як відомо, президент Сербії Вучич не поїде на саміт БРІКС до російської Казані через призначені на ці дати зустрічі та інші перешкоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: