У проєкті «Хочу жити» закликали північнокорейських військових здаватися в полон в Україні

Читать на русском
Проєкт Хочу жити звернувся до північнокорейських військових, яких відправляють на війну проти України, із закликом здаватися у полон.
Фото: AP

Проєкт «Хочу жити», який допомагає російським військовим безпечно здатися в полон в Україні, закликав здаватись і північнокорейських військових.

Звернення оприлюднено у Telegram-каналі.

Як Північна Корея, Іран та Китай допомагають росії вести війну проти УкраїниПутін має кілька країн-посібників у війні проти України. Яку військову підтримку надають Іран, Північна Корея та Китай – на інфографіці.

«Звертаємось до бійців Корейської народної армії, яких відправили допомагати путінському режиму. Ви не повинні безглуздо вмирати на чужій землі. Не треба повторювати долю сотень тисяч російських солдатів, які вже ніколи не повернуться додому! Здавайтесь у полон! Україна прихистить вас, нагодує та обігріє! Тисячі російських солдатів зробили правильний вибір і тепер чекають на закінчення війни в хороших умовах: комфортні казарми, триразове гаряче харчування, медичне обслуговування», – йдеться у зверненні.

У проєкті зазначили, що українські табори для військовополонених готові прийняти солдатів будь-якої національності, віросповідання та ідеологічних поглядів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна має інформацію про підготовку на території рф двох військових підрозділів з Північної Кореї. За його словами, може йтися навіть про дві бригади чисельністю по 6 тисяч осіб.

Керівник ГУР Кирило Буданов говорив, що північнокорейські піхотинці до листопада будуть готові до участі у бойових діях проти України.

У самій КНДР заперечують допомогу росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: