Зеленський висловився про саміт БРІКС у російській Казані та ООН

Читать на русском
Президент України різко висловився про путінський саміт БРІКС. Також Зеленський розповів, коли росія буде на Саміті миру.
фото Володимир Зеленський/Telegram

На саміті БРІКС у Казані можуть звучати різні тези про нібито «недопущення напруги», а в цей час росія може переміщати військових із КНДР ближче до фронту в Україні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своїй промові на третьому парламентському саміті Кримської платформи у четвер, 24 жовтня.

Чергове фіаско росії: у МЗС прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС у КазаніПідсумкова декларація саміту БРІКС у Казані показала, що члени організації не можуть виробити єдиної позиції щодо війни в Україні.

«Зараз, коли деякі лідери держав зібралися на путінському саміті в Казані, і коли фактично повз цей їхній саміт можуть переміщати військових з Північної Кореї ближче до фронту в Україні під акомпанемент слів про нібито «недопущення напруги», ми все одно знаємо – переможе не злочинець. Не той, хто руйнує. Не той, хто депортує», – заявив президент.

За словами Зеленського, у війні переможе той, хто об'єднує народи на основі фундаментальних людських цінностей та Статуту ООН.

Президент додав, що в тому разі, якщо «план перемоги» України у війні буде реалізовано, росію можна буде побачити на Саміті миру.

«Коли і якщо План перемоги буде повністю реалізовано, ми побачимо росію на Саміті миру. Ми побачимо реалізовану Формулу миру. Ми побачимо повністю відновлену дієвість цілей та принципів Статуту ООН», – зазначив він.

Третій Парламентський саміт Кримської платформиКримська платформа

Нагадаємо, генсек ООН також прибув до росії на саміт БРІКС. У МЗС України прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС в Казані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: