Застосували силу: у Харкові розслідують ймовірне перевищення повноважень співробітниками ТЦК

Читать на русском
Розпочато досудове розслідування проти військових Слобідського районного ТЦК у Харкові, які затримали чоловіка із застосуванням сили.
ілюстративне фотоСпециализированная прокуратура в области обороны Восточного региона

У Харкові сьогодні вдень стався конфлікт між представниками ТЦК та чоловіком, якого зупинили для перевірки документів. Чоловік заявив, що його побили, фрагмент спілкування зі співробітниками ТЦК він зняв на телефон і виклав у мережу. Розпочато досудове розслідування.

Про це повідомила спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону у Facebook.

Повідомляється, що досудове розслідування розпочато проти військовослужбовців Слобідського районного ТЦК, які «під час зупинки транспортних засобів та перевірки військово-облікових документів, з особливою зухвалістю, нанесли тілесні ушкодження громадянину».

«Слідчими діями установлено коло причетних осіб. Продовжуються першочергові слідчі дії, здійснюється вилучення відеозапису події, маршрутних листів у приміщенні Слобідського РТЦК та СП Харкова», – сказано у повідомленні.

Зазначимо, сьогодні вдень у харківських Telegram-каналах з'явилося відео за участю чоловіка, якого зупинили для перевірки документів. При цьому суд нібито раніше помилково визнав його загиблим після того, як він займався евакуацією людей у ​​2022 році. Наразі він намагається оскаржити це рішення. Як пишуть канали, спочатку співробітники ТЦК влаштували за ним погоню, потім бризнули балончиком в обличчя та застосували силу.

Нагадаємо, раніше в одеському ТЦК стався конфлікт. Також ми розповідали про конфлікт з ТЦК у Ворохті. А в Полтавському ТЦК заявили про суїцид військовозобов'язаного на збірному пункті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: