Поліція відкрила дві кримінальні справи через конфлікт між ТЦК та цивільними у Ворохті

Читать на русском
Поліція відкрила дві справи – за статтею хуліганство та перешкоджання діяльності ЗСУ – через конфлікт між ТЦК та місцевими жителями у Ворохті.
zahid.espreso.tv

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактами подій у Ворохті, де відбулися сутички між представниками ТЦК та місцевими жителями.

Про це йдеться на сайті поліції Івано-Франківщини.

У Міноборони прокоментували ідею скорочення повноважень ТЦКРішення про скорочення та передачу деяких повноважень територіальних центрів комплектування не прийнято.

«Група осіб зухвало та грубо порушували громадський порядок, вчинили конфлікт з військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП, які на той момент виконували свої службові обов’язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль», – заявили в поліції.

Правоохоронці, які прибули на місце «провели роз'яснювальну роботу» з місцевими жителями, конфлікт вдалося припинити. Пізніше поліцейські опитали потерпілих, встановили свідків конфлікту, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений автомобіль. Потерпілого військового доправили до лікарні.

Через ці події слідчі порушили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 114 – 1 (Перешкода законній діяльності Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, конфлікт у Ворохті між місцевими жителями та співробітниками ТЦК стався вчора, 4 липня. За даними ЗМІ, мешканці перекрили дорогу через невдоволення роботою місцевого ТЦК, співробітники якого поставили блокпост на в'їзді до міста та перевіряли документи у туристів.

Раніше у Чернівецькій області чоловік після невдалої спроби перетнути кордон напав на працівників ТЦК.

17 червня у Яворові на Львівщині стався напад на співробітника ТЦК – його вдарили по голові. 21 червня у Луцьку на співробітників ТЦК напали з газовим балончиком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: