Затримано адміністраторів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію

Читать на русском
СБУ затримала адміністраторів Telegram-каналів, котрі намагалися зірвати мобілізацію в Україні.
фото СБУ

Правоохоронці затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ 25 жовтня.

Зеленський висловився щодо можливості зниження мобілізаційного віку до 18 роківВійськово-політичне керівництво України поки не планує знижувати мобілізаційний вік з 25 до 18 років, незважаючи на заклики партнерів.

Повідомляється, що фігуранти знімали провокаційні стрими та розповсюджували фейкові повідомлення про українських військових, зокрема представників ТЦК. Для поширення контенту вони адміністрували десятки груп у Telegram.

На Хмельниччині викрили одразу 14 осіб, які публічно закликали військовозобов'язаних ухилятися від мобілізації. Зокрема вони публікували місця перебування та маршрути переміщення представників ТЦК та Нацполіції.

У Києві викрито чотирьох жителів столиці, які публікували в чатах Telegram геолокації мобільних блокпостів на території Київської області. Для маскування своїх дій зловмисники створювали анонімні облікові записи під вигаданими нікнеймами.

У Вінницькій області судитимуть 30-річного ухилянта, який крім того, що сам ховався від призову, ще й агітував на своєму Telegram-каналі наслідувати його приклад.

Правоохоронці вже повідомили п’ятьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі планується повідомити про підозру іншим фігурантам. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що у Telegram поширюють небезпечні повідомлення нібито від «Резерв+». Сьогодні стало відомо, що в одній із областей України планується посилити мобілізаційні процеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: