Росіянам заборонили брати в полон українців на Курщині – ЗСУ

Читать на русском
Російське командування наказало окупантам не брати в полон українських військових у Курській області.
Генштаб ЗСУ

Російське командування наказало окупантам не брати в полон українських військових у Курській області.

Про це повідомила пресофіцерка 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Діна Вонг в етері телемарафону.

У росії оцінили збитки від операції ЗСУ на КурщиніРосійська влада заявила, що операція ЗСУ в Курській області завдала збитків більше ніж на 100 млрд рублів.

«Ворог надав своєму особовому складу наказ не брати в полон українських військових», – заявила вона.

Вонг також відзначила, що наразі оперативна ситуація в зоні відповідальності Сіверської бригади досить складна. Росіяни активно штурмують українські позиції, застосовуючи бронетехніку.

«Нам відомо про те, що вони намагаються накопичити свою піхоту. Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу та техніці противника», – додала речниця.

Нагадаємо, на саміті БРІКС путін заявив, що частина підрозділів ЗСУ у Курській області виявилася «заблокованою і оточеною», і російська армія «почала ліквідацію цього угруповання». Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський спростував цю заяву.

Президент України Володимир Зеленський зазначав, що завдяки операції ЗСУ у Курській області вдалося вирішити два важливі завдання – створити буферну зону на території росії та збільшити обмінний фонд, а значить повернути додому ще більше наших громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: