Завдяки Курській операції вдалося звільнити суттєву кількість українців з рф – Зеленський

Читать на русском
Курська операція є дуже важливою для поповнення обмінного фонду для України задля звільнення наших людей з російського полону.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Завдяки операції ЗСУ у Курській області вдалося вирішити два важливі завдання – створити буферну зону на території росії та збільшити обмінний фонд, а значить повернути додому ще більше наших громадян.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Telegram після наради з головнокомандувачем Олександром Сирським у понеділок, 21 жовтня.

Зберегти позиції на фронті та перенести війну на територію рф реально – ЗеленськийПрезидент Володимир Зеленський зробив заяву в Єврораді про те, що Україна може утримати свої позиції та одночасно тиснути на путіна, як це було з Курщиною.

За його словами, замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, Україна створила буферну зону біля свого кордону на російській території.

«Вдячний усім нашим воїнам за хоробрість. Але особливий наголос – поповнення обмінного фонду для України задля звільнення наших людей із російського полону. Саме завдяки Курській операції вдалося звільнити значну кількість наших людей», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що на Курщині ЗСУ зберігають позиції та не дозволяють ворогові розширювати війну на нашій землі.

Нагадаємо, 19 жовтня з російського полону повернулися додому ще 95 захисників.

Раніше Зеленський заявив, що ЗСУ утримуватимуть територію Курщини, поки путін не сяде за стіл переговорів. Також, за його словами, Курщина входить до плану перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: