Iран та Iрак повністю закрили повітряний простір на фоні атак Iзраїлю

Читать на русском
Іран та Ірак оголосили про закриття свого повітряного простору до 11 години суботи на фоні атак Iзраїлю.
Фото: getty images

Iран та Iрак закрили свій повітряний простір через масовану атаку Iзраїлю.

Про це повідомляє CNN.

Іран закрив свій повітряний простір до суботи, 9:00 за місцевим часом (1:30 за східним часом), а Ірак — до 11:00 за місцевим часом (4:00 за східним часом).

Джерела зазначають, що приблизно в той же момент, коли відбулися удари по Тегерану, згідно з даними FlightRadar24, чотири цивільні літаки почали вилітати з іранської столиці.

Напівофіційне іранське інформаційне агентство Fars повідомило про атаки на кілька військових баз на заході Ірану та на південному заході Тегерана. У США запевнили, що не беруть участі у військовій операції Ізраїлю проти цілей в Ірані.

Видання пише, що ймовiрно, удари Ізраїлю по Ірану триватимуть ще кілька годин. Тим часом у Тегеранi лунає друга хвиля потужних вибухів внаслідок атаки Iзраїлю. Також іранські офіційні особи заявили, що вибухи, які лунають вранці в суботу, пов'язані з роботою протиповітряної оборони в кількох районах навколо Тегерана та країни.

Нагадаємо, увечері 1 жовтня Іран завдав масованого удару по Ізраїлю, запустивши близько 180 балістичних ракет. У ЦАХАЛ заявили, що більшість ракет було збито.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв Ірану відплату за масований ракетний удар.

А 26 жовтня Ізраїль офіційно оголосив про початок ударів по військових об'єктах в Ірані у відповідь на недавню масовану балістичну атаку та інші напади проіранських сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: