Швеція надасть Україні новий пакет гуманітарної допомоги

Читать на русском
Уряд Швеції схвалив надання Україні пакету гуманітарної допомоги вартістю понад 10 млн доларів. Кошти будуть розподілені між чотирма організаціями.
Фото: getty images

Швеція схвалила надання Україні нового пакета гуманітарної допомоги на суму 110 мільйонів крон (10,4 мільйона доларів). Фінансування буде спрямовано на задоволення зростаючих потреб напередодні зими.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Швеції.

Підготовка України до зими: яку допомогу обіцяли союзники для відновлення енергетикиНа інфографіці – яку допомогу надали союзники для відновлення енергетичної системи України.

«Росія націлилась на цивільну інфраструктуру та вивела з ладу значну частину тепло- та електроенергії в Україні. Звичайно, це має серйозні наслідки. Тому значна частина населення відчуває труднощі з опаленням своїх домівок і приготуванням їжі. Саме тому уряд вирішив надати 110 мільйонів крон низці гуманітарних організацій в Україні», – зазначив міністр допомоги та зовнішньої торгівлі Бенджамін Дуза.

Зазначають, що гуманітарний пакет буде розподілено між чотирма організаціями:

  • Українському Червоному Хресту – 50 млн крон (4,7 млн доларів)
  • Управління Верховного комісара ООН у справах біженців – 20 млн крон (1,8 млн доларів)
  • Програма розвитку ООН (на розмінування) – 30 млн крон (2,8 млн доларів)
  • UNFPA – 10 млн крон (940 тисяч доларiв).

Кошти, виділені шведським урядом, будуть спрямовані на забезпечення доступу до тепла та електроенергії, а також на постачання продуктів, засобів гігієни, ліків і води.

Нагадаємо, у вереснi влада Швеції ухвалила рішення виділити новий пакет військової допомоги для Збройних сил України на суму 4,6 млрд крон (приблизно 400 млн євро).

Також нещодавно міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомляв, що Україні вдалося домовитися про додаткові пакети енергетичної допомоги з країнами Північно-Балтійської вісімки (Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Естонія).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: