Зеленський прибув до Швеції та анонсував підписання трьох безпекових угод

Читать на русском
Зеленський приїхав до Швеції на саміт Україна – Північна Європа. Він також анонсував підписання сьогодні трьох безпекових угод.
Фото: AFP

Президент Володимир Зеленський перебуває з візитом у шведській столиці Стокгольмі, де візьме участь у третьому саміті Україна – Північна Європа.

Він написав про це у Telegram.

Літаки повітряного спостереження та інше: Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги УкраїніШвеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд доларів. Він включатиме, зокрема, літаки радіолокаційної розвідки та управління ASC 890.

«Наші ключові пріоритети: ППО для України – маємо забезпечити більше систем, спільні оборонні виробництва – та забезпечення наших воїнів зброєю, а також наша глобальна робота заради примусу росії до миру», – повідомив Зеленський.

Він анонсував, що сьогодні буде підписано одразу три безпекові угоди, які зафіксують прогнозовану оборонну та іншу різнобічну підтримку України на тривалий період.

У Стокгольмі Зеленський зустрічатиметься з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Олександром Стуббом, прем'єркою Данії Метте Фредеріксен, прем'єром Норвегії Йонасом Гаром Стерре, прем'єром Ісландії Б'ярні Бенедиктссон, а також з королем Швеції Карлом XVI і представниками оборонних компаній.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, 1 червня Володимир Зеленський відвідає Саудівську Аравію, щоб заручитись підтримкою перед Глобальним самітом миру.

Інші новини про візити Зеленського: наступного тижня він збирається поїхати до Франції, де відбуватимуться заходи з нагоди 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Під час його візиту Еммануель Макрон може оголосити про відправку військових інструкторів до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: