На Закарпатті викрили нову схему втечі ухилянтів закордон

Читать на русском
На Закарпатті викрили нову схему втечі для ухилянтів. Чоловіка намагалися на ходу підсадити в поїзд до Угорщини.
Фото: ДПСУ

На Закарпатті викрили нову схему незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон. Злочинці намагалися на ходу підсадити чоловіка в поїзд до Угорщини.

Про це повідомляє Держприкордонслужба та поліція Закарпаття.

Виявлено ще дві схеми для ухилянтів у Києві та ВінниччиніУ Києві та Вінницькій області співробітники СБУ ліквідували корупційні схеми ухиляння від мобілізації.

За даними поліції, схему організував 46-річний житель Ужгорода, який залучив до злочину 53-річного спільника та двох виконавців, один з яких був неповнолітнім. Завдання останнього було пройти митний та прикордонний контроль і, після відправлення потяга з міжнародної станції, відчинити двері обумовленого вагона. За планом злочинців, військовозобов’язаний мав заскочити до потяга на ходу.

Зловмисники планували відправити чергового військовозобов’язаного за цією схемою та затримали їх під час спроби вчинити злочин. У підозрюваних вилучили 10 тисяч доларів, отриманих за незаконні послуги.

Прикордонники уточнили, що чоловiка намагалися підсадити на пасажирський поїзд міжнародного сполучення «Чоп – Захонь», який після митного та прикордонного контролю прямував до Угорщини.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали 19 адміністраторів та дописувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ.

А ранiше повiдомлялось, що працівники Голосіївського районного ТЦК допомогли ухилитись від мобілізації тисячам військовозобов'язаних. Під час обшуків у них знайшли 1,2 млн доларів готівкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: