У Львові голова благодійного фонду допомагав ухилянтам виїхати з країни

Читать на русском
За 15 тисяч доларів чоловік допомагав військовозобов'язаним виїхати з України. Благодійника затримано.
vpzhr.gp.gov.ua

У Львові оголосили підозру 46-річному директору благодійної організації за фактом створення схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у четвер, 17 жовтня.

На Хмельниччині виявили ще одну схему для ухилянтівЖитель Хмельниччини за 200 000 гривень допомагав чоловікам призовного віку набувати статусу непридатного до служби.

Повідомляється, що підозрюваний із корисливих мотивів налагодив схему незаконного переправлення військовозобов'язаних до Молдови та Румунії.

Глава фонду підшукував чоловіків призовного віку, які не мають права на перетин держкордону під час війни, і за 15 тисяч доларів пропонував свої послуги – виїзд через офіційні пункти пропуску або за їх межами на човні через річку Тиса.

Благодійника затримали при отриманні частини коштів у розмірі 7500 доларів. Прокурори подали до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Дніпрі чиновник ТЦК організував схему ухиляння від мобілізації. Також заарештовано голову МСЕК Хмельницької області, яка допомагала ухилистам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: