Ціни на нафту знизилися, оскільки Ізраїль обмежив удари по Ірану військовими цілями

Читать на русском
Ціни на нафту на початку тижня впали на понад п'ять відсотків, оскільки Ізраїль обмежився ударами по військових об'єктах Ірану.
Getty Images

Ціни на нафту впали більш ніж на 5% на початку тижня, оскільки удари Ізраїлю по Ірану не торкнулися об'єктів переробки сирої нафти.

Про це пише Bloomberg.

Саудівська Аравія заявила про готовність обвалити ціни на нафту – WSJСаудівська Аравія готова обвалити ціни на нафту до 50 доларів, якщо країни не дотримуватимуться домовленостей ОПЕК+.

Brent торгувалася нижче 73 доларів за барель, а West Texas Intermediate коштувала близько 68 доларів.

Удари Ізраїлю по Ірану не торкнулися нафтової, ядерної та цивільної інфраструктури відповідно до прохання адміністрації президента США Джо Байдена. У зв'язку з цим Citigroup Inc. знизила прогнози цін на нафту марки Brent, пославшись на зниження ризиків, пов'язаних із конфліктом на Близькому Сході.

Нагадаємо, вночі 26 жовтня Ізраїль провів операцію «Дні покаяння» проти Ірану, завдавши удару по важливих військових цілях – заводах з виробництва ракет та ракетних комплексів.

За інформацією ЗМІ, в результаті атаки було виведено з ладу важливий компонент іранської програми виробництва балістичних ракет. Крім того, за даними супутникових знімків, за межами Тегерана було пошкоджено дві секретні військові бази.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: