Зеленський назвав сюрреалізмом присутність генсека ООН на саміті БРІКС

Читать на русском
Зеленський розкритикував візит генерального секретаря ООН на саміт БРІКС до росії. Він також сказав, що під час війни країни та організації не можуть називати себе нейтральними.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський назвав «сюрреалістичною річчю» присутність генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на саміті БРІКС у росії.

Він сказав про це в інтерв'ю Times of India.

Глава МЗС Литви про візит Гутерріша в Казань: це кінець ООНГлава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловився на тему візиту генсека ООН Антоніу Гутерріша до Казані, де проходив саміт БРІКС.

Президент вважає, що саміт БРІКС у росії провалився, оскільки серед гостей не було багатьох світових лідерів. «Не було єдності у БРІКС. Я думаю, що БРІКС розділений самим путіним і його політикою війни. І я думаю, що метою путіна на саміті було поляризувати світ, але він цього не досяг», – додав він.

«Щодо присутності генерального секретаря ООН, я думаю, що це взагалі якась сюрреалістична річ. Йдеться не лише про ООН, а й про багато інших країн. Я думаю, що не можна просто так сказати, що ти нейтральний у війні між росією та Україною. Не можна бути нейтральним, бо це означало б, що ти на боці росії. Нейтралітет справді допомагає лише росії. А між агресором та жертвою нейтралітету бути не може. Я вважаю це прихованою підтримкою росії, і ті, хто був там на саміті і говорив про свій нейтралітет і говорив, що хотів би допомогти вирішити конфлікт, на мій погляд, виглядають більш проросійськими», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Володимир Зеленський відмовив генсеку ООН Антоніу Гутеррішу у візиті до України через його поїздку до росії.

В ООН цю інформацію не підтвердили і стверджують, що «намагаються організувати візит у взаємно зручний час».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: