У Тбілісі проходить мітинг опозиції проти результатів парламентських виборів

Читать на русском
У Тбілісі розпочалася акція грузинської опозиції. Учасники виступають за проведення повторних виборів до парламенту.
Фото: Getty Images

У Тбілісі ввечері у понеділок, 28 жовтня, розпочалася акція грузинської опозиції. Учасники виступають за проведення повторних виборів до парламенту.

Про початок мітингу повідомляють грузинські Telegram-канали, зокрема Ехо Кавказу.

Протестувальники зібралися біля будівлі грузинського парламенту та перекрили автомобільний рух на проспекті Руставелі.

На площі вже розпочався виступ опозиційних політиків. Так, один із лідерів партії «Єдність-Національний рух» Георгій Вашадзе закликав провладну «Грузинську мрію» організувати повторні вибори, «які проведе міжнародна адміністрація».

А президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка раніше закликала громадян виходити на вулиці, прямо звинуватила представників коаліції у фальсифікації виборів.

«Вони («Грузинська мрія» – ред.) вкрали ваш голос і намагалися вкрасти ваше майбутнє. Але ніхто на це не має права, і ви нікому цього не дозволите», – заявила вона.

Нагадаємо, парламентські вибори у Грузії відбулися 26 жовтня. Перемогу на них здобула партія «Грузинська мрія» – вона отримала більше половини голосів. При цьому міжнародні спостерігачі заявили про серйозні порушення під час голосування.

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вже заявив, що перше засідання парламенту пройде у звичайному режимі і уряд буде затверджено, незважаючи на відмову опозиції визнавати результати виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: