Кому з українців за кордоном треба з'явитися до ТЦК: відповідь Міноборони

Військовозобов'язаним українцям, які перебувають за кордоном і мають у додатку «Резерв+» статус «у розшуку», потрібно повернутися до України та з'явитися до ТЦК.

Про це заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у вівторок, 4 червня.

«Передусім тим, хто додаток Резерв+ скачав, але там статус «у розшуку» з'явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знявся з обліку в одному місті, а в іншому не став. Або не став взагалі – виїхав, коли йому ще не було 17 років, а ось зараз настав час. І так далі. Є низка причин», – пояснив він.

При цьому Лазуткін додав, що з цієї групи людей малоймовірно вдасться залучити велику кількість до армії. Більше того, Міноборони також розуміє, що далеко не всі вирішать повернутися до України.

«Проте нагадаю, що ті українці, які перебувають за кордоном, так чи інакше залишаються нашими громадянами і відповідне законодавство на них поширюється», – додав він.

Нагадаємо, з 18 травня набув чинності закон про мобілізацію, всі військовозобов'язані громадяни повинні протягом 60 днів оновити свої дані. Зробити це також можна у застосунку «Резерв+».

Через нього свої дані оновили 1 мільйон 371 тисячу українців, серед них близько 190 тисяч жінок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО