МОН дозволило школам і вишам використовувати кондиціонери в деяких випадках

Міністерство освіти і науки оприлюднило додаткові рекомендації щодо економії електроенергії, дозволивши використання кондиціонерів під час проведення тестувань та укриттях під час повітряних тривог.

Про це повідомляється на сайті МОН.

Так, МОН надало рекомендації для навчальних закладів щодо економії електроенергії: йдеться про обмеження використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення.

«Такі вимушені заходи закладено у розпорядженні КМУ. Водночас у пріоритеті – безпека учасників освітнього процесу, у тому числі з урахуванням особливостей його проведення», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до додаткових рекомендацій, під час підготовки та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) та інших масових екзаменаційних та тестових випробувань у приміщеннях із значними скупченнями людей (у тому числі вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.

Також постійна робота кондиціонерів та вентиляційного обладнання є обов'язковою у укриттях навчальних закладів, де знаходяться діти, студенти, персонал та цивільні особи під час повітряних тривог, додали в МОН.

Нагадаємо, тиждень тому Кабмін зобов'язав держустанови відмовитись від кондиціонерів, щоб зменшити споживання електрики. Також уряд рекомендував правоохоронним органам, органам судової влади та іншим державним структурам зробити аналогічні кроки, а місцевій владі зменшити вуличне висвітлення. Причина – дефіцит електроенергії.

А в Укренерго пообіцяли скасувати оголошений тендер на закупівлю кондиціонерів після скандалу у ЗМІ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО