Боррель відреагував на заяви путіна про умови для «мирних переговорів»

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав неприйнятними вимоги російського диктатора володимира путіна, заявивши, що насправді голова Кремля не має жодної зацікавленості в мирі.

Про це йдеться у повідомленні Борреля у соцмережі Х (Twitter).

Згідно зі словами топдипломата ЄС, агресія росії проти України «не демонструє реального інтересу до миру».

«Неприйнятні вимоги путіна мають на меті легітимізувати вторгнення та підірвати мирні зусилля, тоді як росія переозброюється та готується до тривалої війни. Агресор не може диктувати умови припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

Боррель нагадав, що умови миру викладені у Статуті ООН та резолюції Генеральної асамблеї «про всеосяжний, справедливий і тривалий мир в Україні», яку підтримала 141 країна.

Нагадаємо, путін заявив, що ЗСУ мають бути повністю виведені з Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей для початку переговорів щодо припинення вогню. За його версією, це, а також відмова України від НАТО, нібито призведе до остаточного завершення війни.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що пропозиція диктатора рф про припинення війни є звичайним ультиматумом.

Згодом канцлер Німеччини заявив, що пропозиції російського диктатора щодо початку так званих мирних переговорів з Україною є несерйозними.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО