Південна Корея хоче переглянути питання постачання зброї Україні

Влада Південної Кореї планує переглянути питання постачання зброї в Україну у відповідь на договір про військову допомогу, який пописали росія та КНДР.

Відповідну заяву зробив директор Управління національної безпеки президентської адміністрації Чан Хо Джин, пише агентство Yonhap у четвер, 20 червня.

«Ми плануємо переглянути питання щодо військової підтримки України», – сказав Чан.

Він, зокрема, запропонував змінити політику Південної Кореї щодо відмови від надання летальної допомоги Україні.

«Конкретні заходи будуть оголошені пізніше, і цікаво буде подивитися, як відреагує росія, а не розкривати наші плани заздалегідь», – зазначив чиновник.

Чан Хо Джин розкритикував «всеосяжний стратегічний договір», підписаний між російським диктатором володимиром путіним та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Пхеньяні у середу.

«Уряд чітко підкреслює, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано допомагає Північній Кореї збільшити свою військову міць, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і підлягає моніторингу та санкціям з боку міжнародної спільноти», – заявив Чан Хо Джин.

Він анонсував, що Південна Корея розширить список товарів, на які накладено обмеження на експорт в рф на 243 позиції, після чого їхня кількість досягне 1402.

Зазначимо, у квітні Південна Корея вперше допустила можливість військової допомоги Україні.

Нагадаємо, росія та КНДР домовилися про взаємну допомогу «у разі агресії». Раніше повідомлялося, що КНДР відправила рф 5 мільйонів артснарядів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО