ЗМІ розповіли, яку військову допомогу Південна Корея може надати Україні

Південна Корея серед озброєння, яке може бути надано Україні, розглядає 155 мм артилерійські снаряди, а також системи протиповітряної оборони.

Про це пише Yonhap із посиланням на джерела в уряді.

Радник із національної безпеки Чан Хо Джин у коментарі виданню зазначив, що Південна Корея визначатиме обсяги постачання зброї Україні, виходячи з позиції росії щодо КНДР.

«Існують різні варіанти поставок зброї, і наша позиція щодо недавніх подій між росією і Північною Кореєю залежить від того, як рф підійде до розвитку ситуації в майбутньому», – сказав він.

Нагадаємо, 19 червня під час візиту володимира путіна до Пхеньяну росія та Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Він передбачає надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників.

Після цього влада Південної Кореї заявила, що планує переглянути питання постачання зброї в Україну. Раніше країна надсилала лише нелетальну допомогу.

Інші новини про допомогу Південної Кореї: у квітні стало відомо, що країна надасть Україні середньо- та довгостроковий пакет допомоги на суму 2,3 мільярда доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО