Шукали системи ППО: в Одесі знешкодили агентурну групу ФСБ

Служба безпеки нейтралізувала в Одесі групу російських агентів. До її складу входили двоє військових та їхня спільниця, яка носила для конспірації перуки.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 2 липня.

За завданням російської спецслужби, фігуранти розвідували локації систем ППО, які обороняють Одесу. Щоб встановити відповідні координати, агенти систематично об'їжджали обласний центр та його довколишні території.

У разі виявлення потрібних об'єктів приховано фотографували їх та позначали геолокації на гугл-картах.

Ще одним завданням ворожої групи було замасковане встановлення бездротових магнітних камер на території морського порту Одеси. Для конспірації ворожі агенти використовували таксі, а їхня спільниця маскувала зовнішність, постійно змінюючи перуки.

СБУ затримала резидента агентурної групи ФСБ та його спільника, коли вони фотографували військовий об'єкт. Жінку було затримано у її власному будинку після того, як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуків у затриманих вилучили мобільні телефони, які вони придбали та користувалися виключно для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру в державній зраді, вчиненій організованою групою в умовах воєнного стану.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала групу «активістів», які планували заворушення у Києві та захоплення Ради. Також було затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у Харкові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО