Моряки ЗСУ знищили російську гармату, з якої обстрілювали Миколаївщину

Військові моряки ЗСУ виявили та знищили ворожу гармату, яка обстрілювала населені пункти на Миколаївщині.

Про це повідомляють на сторінці ВМС ЗСУ.

«Розрахунками повітряної розвідки одного з підрозділів ВМС ЗС України сьогодні було виявлено розрахунок ворожої гармати, який здійснював обстріл населеного пункту на узбережжі Дніпро-Бузького лиману. Під час дорозвідки артилерійську установку було ідентифіковано як гармату Д-30 калібру 122мм», – йдеться у повідомленні.

Військові моряки відпрацювали по ворожій вогневій позиції FPV-дронами. В результаті влучань відбулася детонація боєкомплекту, що знаходивсь біля гармати. Артилерійська установка була знищена, від вибухів розпочалась пожежа в навколишніх лісосмугах, де окупанти обладнали бліндажі, фортифікаційні споруди, місця зберігання боєприпасів.

Нагадаємо, у ніч на 21 червня ВМС ЗСУ разом з СБУ знищили склад «шахедів» та супутню інфраструктуру ворога. Окрім засобів ураження, також було знищено кваліфікованих інструкторів, які готували персонал із обслуговування пусків безпілотників.

А 23 червня повідомили про те, що Сили оборони атакували пункт управління російського мотострілецького полку на території Бєлгородської області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО