У ЗСУ відповіли, чому росія зараз стала рідше бити по Києву

Війська рф зараз рідше атакують Київ швидше за все тому, що у них поки що в пріоритеті інші цілі. При цьому з травня 2023 року жоден «Кинджал» не досягнув Києва, завдяки системі ЗРК Patriot.

Про це повідомив командир 96-ї зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил ЗСУ Сергій Яременко в інтерв'ю Укрінформу.

Зокрема, у нього запитали: чому росія зараз перестала активно обстрілювати Київ? Чи це пов'язано з тим, що ЗСУ ефективно відбивають майже всі атаки.

«Ні. Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти на Київщині, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів», – пояснив командир бригади.

Яременко також розповів, що відколи зенітний ракетний комплекс Patriot заступив на бойове чергування в Києві, всі ракети «Кинджал» були перехоплені.

«Жодна балістична ціль з початку травня 2023 року не досягла своєї цілі в межах столиці нашої країни. Понад 20 Кинджалів були запущені по Києву і всі – успішно перехоплені», – зазначив командир.

Нагадаємо, у ніч на 4 липня росіяни знову атакували Україну, випустивши 22 дрони. Сили протиповітряної оборони збили 21 безпілотник. У КМВА повідомили, що ППО знищила всі безпілотники, якими війська рф намагалися атакувати Київ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО