Ультраправа партія Нідерландів приєднається до альянсу Орбана в Європарламенті

Керівна ультраправа партія Нідерландів «Партія свободи» (PVV) Герта Вілдерса приєднається в Європарламенті до нового альянсу прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Про це Герт Вілдерс повідомив у X.

У його дописі йдеться, що PVV хоче об'єднати сили в Європарламенті, тому «з гордістю приєднається» до «Альянсу патріотів».

«Ми – патріоти PVV, ми любимо нашу націю. Сильну й суверенну. Протистоїмо нелегальній імміграції. Ми захищаємо мир і свободу. І підтримуємо Україну. Ми захищаємо нашу юдео-християнську спадщину. І наші сім'ї», – пише Вілдерс.

PVV є найбільшою партією в новій правій коаліції у Нідерландах. Відтак після його заяви до нового альянсу увійдуть депутати Європарламенту з шести країн. Варто наголосити, що для отримання статусу групи Орбану необхідне членство депутатів щонайменше з семи країн.

Нагадаємо, наприкінці червня Орбан, лідер ультраправої Австрійської партії свободи Герберт Кікль і колишній прем’єр Чехії Андрей Бабіш оголосили про створення нової правої групи в Європейському парламенті.

Також повідомляли, що в адміністрації президента США Джо Байдена розкритикували нещодавній візит угорського прем'єра Віктора Орбана до російського диктатора володимира путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО